Medische vragenlijst invullen

Elke tandartspraktijk is wettelijk verplicht een anamneseformulier door haar patiënten te laten invullen. De medische anamneselijst bevat een aantal vragen over uw gezondheid. De antwoorden erop zijn van belang voor uw tandarts, omdat bepaalde ziekten en medicijnen invloed hebben op het voorkomen van problemen met het gebit en op de uitvoering van het werk van uw tandarts.

Bijvoorbeeld:

Als u bijvoorbeeld een kunsthartklep heeft,  mag uw tandarts niet zonder antibioticum een kies trekken.  Het gebruik van bloedverdunners heeft ook gevolgen voor bijvoorbeeld het trekken van tanden of kiezen. Dit kan namelijk ernstige nabloedingen veroorzaken.  Indien u allergisch bent voor latex of bepaalde antibiotica, kan uw tandarts hiermee rekening houden.

Als u weigert het anamneseformulier in te vullen, zal er geen behandeling kunnen plaatsvinden. Uw tandarts is namelijk verantwoordelijk voor de behandeling die hij/zij uitvoert. Om deze behandeling goed te kunnen uitvoeren dient de tandarts volledig op de hoogte gebracht te zijn van uw gezondheidstoestand, zodat er geen complicaties kunnen optreden.

De gegevens die u invult  worden opgeslagen in een speciaal tandheelkundig pakket en alleen de medewerkers van de praktijk die betrokken zijn bij uw behandeling hebben toegang tot deze informatie. De anamnese kan in rekening gebracht worden.

Wanneer zich wijzigingen voordoen in uw gezondheidstoestand of medicijngebruik, wordt u verzocht deze direct aan ons door te geven.

Wij danken u hartelijk voor het invullen van uw gegevens en wij streven samen met u naar een gezond gebit.

Publicatiedatum: 04-07-2017


« Terug naar het overzicht